Сега четеш
3-те най-добри приложения за проследяване на менструалния цикъл
Как да изградим здравословни финансови навици у тийна?
7 въпроса за частните уроци
Как да се храни тийнейджърът?
За какво да внимаваме? Тревожни знаци
Време ли е за дебитна карта?
Тайните страхове
Светът на тийнейджърите: онлайн и офлайн
Промените в 5. клас

3-те най-добри приложения за проследяване на менструалния цикъл

Спомням си, когато ми дойде първият цикъл, как с известна доза срам споделих с майка ми голямата новина, тя накратко ми разказа какво се случва, връчи ми едно календарче и ми каза, че оттук нататък всеки месец трябва да отбелязвам в него кога ми идва менструацията, за да мога да следя кога да очаквам следващата и дали всичко е наред. Години наред именно по този начин чинно си водих месечния календар. След това, когато смартфоните навлязоха масово в употреба, започнах да отбелязвам месечния си цикъл в бележките на календара. Сега, за радост на всички нас и на нашите дъщери, вече съществуват специални приложения, които можем да свалим безплатно от Google Play или App Store. С тяхна помощта лесно, бързо и точно можем да водим календар на месечните си неразположения.

Специално за My Teen проучихме кои са трите най-добри безплатни приложения за следене на овулацията и менструацията според мненията на потребителите.

 

Дамски календар Flo Health

Календарът Flo е едно от най-популярните приложения и се радва на доста висок рейтинг сред потребителите. Голямото му предимство е, че показва доста добри резултати и точност не само при наличието на редовен цикъл, но и в случаите, когато цикълът е нередовен. Другият му голям плюс е, че следи повече от 70 параметъра, свързани с женското здраве (тегло, температура, предменструален синдром, продължителност на нощния сън, количество изпита вода и т.н.). Приложението следи и напомня за всички важни етапи от цикъла – изчислява овулацията и шансовете за бременност, определя датата на следващия цикъл, планира бременност.

Въведените данни се съхраняват дългосрочно и така се пази историята на циклите. Освен това като допълнителен бонус се предоставят статии за здравето на жените и бременността, различни тестове, а също така има и вграден крачкомер.

Менструален календар на Simple Design

Това е едно от най-изтегляните приложения за менструален календар в Play Store, като потребителите са изключително доволни от функционалността му. С негова помощ може да следите кога да очаквате следващия цикъл, независимо дали е редовен или не, дните на плодовитост и овулация. Въпреки че като цяло приложението демонстрира голяма точност, хубаво би било да проведете разговор с вашата дъщеря, че все пак изчисленията са приблизителни и винаги има известен риск „нещата да се объркат“. Календарът, подобни на гореспоменатия, също разполага с някои екстри – възможност за следене на индекс на телесна маса, температура, симптоми на бременност.

Ако не искате да загубите историята на вашия цикъл и въведените вече данни, може да създадете резервно копие с Google, откъдето да възстановите информацията по всяко време.

Виж още

 

Менструален тракер Clue

Подобно на другите две приложения, това също се радва на добри отзиви от потребителите. Включва функция за предсказване както на редовните, така и на нередовните менструални цикли. Разполага с календар за овулацията, проследяване на предменструалния синдром, дните на плодовитост. Позволява лесно конфигуриране и персонализиране на напомнянията и прогнозите. Календарът е идеален за всички жени, които искат да избегнат бременност или пък, ако са бременни, стриктно да я следят (проследява симптомите на бременността, движенията на бебето и т.н.). Осигурен е достъп и до медицински статии, свързани с женското здраве. Има възможност за деактивиране на ненужните функции. Clue е предназначен за IOS и Android, като изисква 14 MB свободна памет. Може да създадете свой собствен акаунт и да влизате в него от различни мобилни устройства.

 

Каква е твоята реакция?
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Развълнуван
5
Щастлив
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

Нагоре